Άσκηση προσομοίωσης σεισμού στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Γεροντή

Φυσικές και λογικές συνέπειες: Μία μέθοδος πειθαρχίας που καλλιεργεί την υπευθυνότητα
Φυσικές και λογικές συνέπειες: Μία μέθοδος πειθαρχίας που καλλιεργεί την υπευθυνότητα
10/10/2018
Halloween
Tο HALLOWEEN στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Γεροντή
31/10/2018
askisi-prosomoiosis-seismou

Το «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Γεροντή» εκκενώθηκε μετά από  σεισμό που σημειώθηκε στην Αθήνα.

Αυτό ήταν το σενάριο στις  πρώτες για φέτος ασκήσεις  προσομοίωσης σεισμού, που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο μας, την Τετάρτη 17 & την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ώστε να  διαπιστωθούν οι αντιδράσεις  των μαθητών μας.

Οι μαθητές  είχαν ήδη ενημερωθεί από το διδακτικό προσωπικό, για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα  μέτρα αντιμετώπισής του και δόθηκαν οδηγίες για όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Οδηγίες  οι οποίες σώζουν ζωές.

Οι καθηγητές και οι μαθητές, ακολούθησαν πιστά  το επικαιροποιημένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών και Εκκένωσης του Κτηρίου,  το οποίο διαθέτει το Κέντρο μας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες , αφού αρχικά μπήκαν κάτω από τα θρανία τους , στη συνέχεια και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, κατευθύνθηκαν με τάξη στον προκαθορισμένο Χώρο Συγκέντρωσης του Κέντρου μας.

Οι ασκήσεις διεξήχθησαν δύο ημέρες, ώστε  να υπάρχει συμμετοχή του συνόλου των παιδιών.

Οι ασκήσεις αντισεισμικής προστασίας, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, κρίθηκαν απόλυτα επιτυχημένες, ενώ οι μαθητές έδρασαν με άψογο τρόπο και μεγάλη ψυχραιμία. Αισιοδοξούμε ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη, αλλά όμως σίγουρα  πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Comments are closed.