Φυσικές και λογικές συνέπειες: Μία μέθοδος πειθαρχίας που καλλιεργεί την υπευθυνότητα

1998 – 2018 Επέτειος 20 χρόνων λειτουργίας μας
19/09/2018
askisi-prosomoiosis-seismou
Άσκηση προσομοίωσης σεισμού στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Γεροντή
22/10/2018
Φυσικές και λογικές συνέπειες: Μία μέθοδος πειθαρχίας που καλλιεργεί την υπευθυνότητα

Φυσικές και λογικές συνέπειες: Μία μέθοδος πειθαρχίας που καλλιεργεί την υπευθυνότητα

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου μας, το πρώτο από μία σειρά δωρεάν πρωτοποριακών σεμιναρίων για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας.

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο είχε θέμα: «Φυσικές και λογικές συνέπειες: Μία μέθοδος πειθαρχίας που καλλιεργεί την υπευθυνότητα» με ομιλήτριες τις διακεκριμένες ψυχολόγους κ.  Άννα Σταθοπούλου και Σοφία Σπηλιωπούλου.

Πέραν των ομιλιών, οι δύο ψυχολόγοι απάντησαν με ιδιαίτερη σαφήνεια σε μία μεγάλη σειρά από σημαντικές ερωτήσεις που έθεσαν οι γονείς σχετικά με ενδιαφέροντα θέματα που τους απασχολούν και πάντοτε αναφορικά  με την καθημερινότητα των παιδιών και την μελέτη τους.

Οι γονείς που παρευρέθηκαν στο σεμινάριο, αποχώρησαν ενθουσιασμένοι από όσα αποκόμισαν, προτρέποντάς μας μάλιστα να τα καθιερώσουμε σε σταθερή βάση, κάτι που ούτως ή άλλως είναι στον προγραμματισμό του Κέντρου μας.

Ο σκοπός αυτών των σεμιναρίων είναι βασικά να αναζητηθούν τρόποι ελέγχου της μελέτης απο τους γονείς και η μη συμμετοχή τους στο διάβασμα των μαθητών, ώστε  να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος  ποιοτικός  χρόνος στους γονείς, για να αφιερώνουν στα παιδιά τους.

Ελπίζουμε ότι η αυτή  μας η προσπάθεια συμβάλλει στο να γίνει η γονική εμπειρία πιο ευχάριστη και αποτελεσματική, σε σχέση με την  μελέτη και την πρόοδο των παιδιών.

Comments are closed.