Διασκέδαση σε Escape Room

Halloween
Tο HALLOWEEN στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Γεροντή
31/10/2018
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2018
23/12/2018

Tην Κυριακή 11 Νοεμβρίου, σε μια ακόμα πρωτοπόρο δράση του ΚENTPOY ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΝΤΗ,  με όσα παιδιά το θέλησαν, βρεθήκαμε για διασκέδαση στο GREAT ESCAPE ROOMS.

Τα «δωμάτια απόδρασης» αποτελούν ένα νέο βιωματικό παιχνίδι το οποίο ανεβάζει τον πήχη της διασκέδασης. Δεν είναι μόνο ότι ζεις κάτι απίστευτα ζωντανό, είναι ότι για να δραπετεύσεις, πρέπει να ακονίσεις το μυαλό σου, να αναπτύξεις τη παρατηρητικότητα

και τη φαντασία σου  και να συνεργαστείς με την υπόλοιπη ομάδα.

Το πρώτο παιχνίδι απόδρασης, δημιουργήθηκε το 2004 και τα δωμάτια απόδρασης έγιναν γρήγορα γνωστά ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες,την Ιαπωνία, το Ισραήλ και  την Κίνα.

Τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, «κλειδώθηκαν» σε θεματικά δωμάτια με μοναδική αποστολή τους να δραπετεύσουν από τους  μυστηριώδεις  χώρους, εκμεταλλευόμενοι  όλα τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονταν διάσπαρτα, την ώρα που το χρονόμετρο μετρούσε αντίστροφα, ενώ οι οδηγίες απόδρασης τους  δόθηκαν στα αγγλικά.

Το τσίρκο, ο χώρος δολοφονίας, το survivor, η φυλακή και το πειρατικό, είναι κάποια από τα θεματικά δωμάτια από τα οποία προσπάθησαν να αποδράσουν.

Η συνεργασία, η συντονισμένη σκέψη και η ευρηματικότητα των παιδιών ,

λειτούργησαν εποικοδομητικά, με αποτέλεσμα να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους

σε αυτή  τους την εξόρμηση!

Όσον αφορά την επιλογή μας, οι κριτικές από τους συμμετέχοντες μαθητές  ήταν  άριστες, καθώς όπως σημειώνουν πρόκειται για ιδιαίτερα μελετημένους,  προσεγμένους, διασκεδαστικούς και ασφαλείς χώρους.

Θα τα ξαναπούμε όμως στην επόμενη μας δράση!

 

 

 

Comments are closed.