Κανόνες υγιεινής στον χώρο μας – Covid-19

On-line Μαθήματα MG
02/06/2020
Καλοκαιρινά Εντατικά Μαθήματα 2020
04/06/2020

Επιστρέφουμε στα θρανία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των μαθητών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ).

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής  για την προστασία των μαθητών, καθηγητών και γονέων μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1) Η διαρρύθμιση των σχολικών τάξεων έχει διαμορφωθεί με απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρο μεταξύ των μαθητών αλλά και του καθηγητή, με έναν μαθητή ανά θρανίο, με κοινό προσανατολισμό.

2)Οι χώροι έχουν απολυμανθεί και καθαρίζονται με εγκεκριμένα απολυμαντικά καθημερινά και σε κάθε αλλαγή τάξης.

3)Οι επιφάνειες των θρανίων καθαρίζονται με αντιμικροβιακά σπρέι πριν την έναρξη κάθε μαθήματος.

4)Οι επιφάνειες στο χώρο αναμονής, πόμολα, χερούλια, βρύσες κτλ καθαρίζονται τουλάχιστον 3 φορές στην απογευματινή λειτουργία μας.

5)Υπάρχουν αντισηπτικά τζέλ στην είσοσο/γραμματεία του φροντιστηρίου αλλά και σε κάθε τάξη. Παρακαλούνται όλοι να χρησιμοποιούν το αντισηπτικό κατά την είσοδο τους.

6)Υπάρχει επαρκής αερισμός σε όλες τις αίθουσες και το χώρο αναμονής, με όλα τα παράθυρα ανοιχτά κατά τη λειτουργία του φροντιστηρίου.

7)Έχει διαφοροποιηθεί η ώρα των διαλειμμάτων για να μην υπάρχει συνωστισμός των μαθητών.

8)Συστήνεται στους μαθητές να μην προσέρχονται στο φροντιστήριο πολύ  νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος, για να μην υπάρχει συνωστισμός στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο αναμονής.

9)Συστήνεται στους μαθητές να είναι προετοιμασμένοι με την γραφική ύλη που χρειάζονται (μολύβια, γόμες κτλ) ώστε να μην υπάρχει ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των μαθητών.