Το γράμμα ενός μαθητή μας για την καλοκαιρινή γιορτή

Καλοκαιρινή Γιορτή 2019
09/06/2019
SUMMER COURSES 2019
13/06/2019

Ξεκινώντας θα πρέπει βέβαια να πω ότι η συγκεκριμένη γιορτή δεν είναι μια απλή γιορτή. Είναι ένα σημαντικό γεγονός του φροντιστηρίου μας, για μας τους μαθητές, αλλά και για τις καθηγήτριες μας και τους γονείς μας.

Η γιορτή λήξης του Κέντρου μας, για τη φετινή σχολική  χρονιά 2018-19, για πρώτη φορά στο Άλσος της πόλης μας, ήταν ένα όνειρο που έπλασε πρώτα στο μυαλό της η κα Γεροντή, το μετέδωσε στη συνέχεια στις καθηγήτριες μας και σε εμάς  τα  παιδιά, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, μπήκανε και οι γονείς μας στο πνεύμα. Στο σπίτι, δείχναμε τα πρώτα βήματα, λέγαμε τι θα απαγγείλουμε και μέχρι να φτάσει η μεγάλη μέρα, είχε ανέβει κι η δική τους αγωνία. Για τα καλά!

Κατ’ αρχάς λοιπόν έπρεπε να μάθουμε τους ρόλους μας. Μετά  από λίγο καιρό άρχισαν και οι πρόβες. Οι πρόβες ήταν ευχάριστες και μαθαίναμε καινούργια πράγματα. Έτσι πέρασε γρήγορα ο καιρός και έφτασε η Πέμπτη 6 Ιουνίου, η μεγάλη μέρα που θα δείχναμε σε τόσο κόσμο το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας!

Το κύριο χαρακτηριστικό της γιορτής  ήταν το κέφι, η διασκέδαση και ο ρυθμός. Μουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα από όλες τις τάξεις. Διοργανωτές η καθηγήτρια της ομάδας μουσικού θεάτρου του Κέντρου μας κα Ηλιοπούλου, αλλά και όλες οι καθηγήτριες  μας. Και κόσμος, πολύ κόσμος, πάρα πολύ κόσμος! Ποιός θα περίμενε ότι πάνω από 1.000 ζευγάρια μάτια θα μας παρακολουθούσαν! Οι γονείς μας, θείες και θείοι, γιαγιάδες και παππούδες, οι φίλοι μας, ήταν εκεί και μας τίμησαν με την παρουσία τους….

Η γιορτή ξεκίνησε πρωτότυπα, με ένα χιουμοριστικό ποίημα από το συμμαθητή μας Μιχάλη Παπαναστασίου. Ο κόσμος γέλασε και το καταχειροκρότησε. Στη συνέχεια η κα Γεροντή πήρε το λόγο και αφού αναφέρθηκε στις δράσεις και στη φιλοσοφία του φροντιστηρίου μας και φυσικά στις επιτυχίες του, ξεκίνησε η γιορτή. Ευτυχώς δεν είχαμε πολύ άγχος . Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Οι καθηγήτριες μας  και εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά. Η εμπειρία ήταν υπέροχη!

Η γιορτή ξεκίνησε με μία μεγάλη έκπληξη. Η ομάδα μουσικού θεάτρου μας,  παρουσίασε το πoλυαγαπημένο musical-φαινόμενο, το GREASE! Τα φώτα άναψαν, τα χρώματα έλαμψαν και τα χορευτικά γέμισαν τη σκηνή.Τραγούδια και  μουσική ξεσήκωσαν το κόσμο!  Η μουσική και τα τραγούδια του Grease, που πλέον ανήκουν στα κλασικά, είναι αξέχαστα. Τι χειροκρότημα!  Όλα ήταν υπέροχα….Οι συμμαθητές μου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Και πήραν και αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους!

Μετά άρχισαν τη παράσταση τους όλες οι τάξεις, με θέμα το ελληνικό καλοκαίρι και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα μας! Πολύ πρωτότυπο και επίκαιρο. Η κάθε τάξη έπαιξε ένα θεατρικό που διαδραματιζόταν είτε στο αεροδρόμιο, είτε σε ένα ξενοδοχείο , είτε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, είτε σε ένα μουσείο…Και βέβαια όλα στα αγγλικά! Έτσι ήρθε και η δική μου σειρά! Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Και να που βγήκα στη σκηνή και άρχισα να λέω τα λόγια μου. Η δύσκολη στιγμή πέρασε. Έκανα το ρόλο μου και όλα τα παιδιά έλεγαν ότι έπαιξα πολύ καλά. Ο κόσμος  χειροκροτούσε συνέχεια  και αυτό μας ανέβασε πολύ. Δεν περίμενα τέτοια ενθάρρυνση από το κοινό, πραγματικά!

Όλοι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μου ήταν εξαιρετικοί, άκουγα τα χειροκροτήματα και ένιωθα ότι όλοι είχαμε παίξει τέλεια….εμείς,  μικροί μαθητές και ερασιτέχνες και τα πήγαμε τόοοοοσο καλά! Kαι να που εκτός από πολλούς δημοτικούς συμβούλους, μας έκανε τη τιμή και ήρθε, ο δήμαρχος της πόλης μας ο κ. Παχατουρίδης. Μάλιστα πήρε το μικρόφωνο και μας είπε πόσο εξαιρετική ήταν η παράσταση μας!

Αλλά και για το φροντιστήριο μας, είπε πως είναι μια προσθετική αξία στο Περιστέρι και ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τη θαυμάσια δουλειά που κάνει η κα Γεροντή…..λόγια  που μας ενθουσίασαν! Τι καλά! Η γιορτή έκλεισε με πολύ χορό και τραγούδι! Και με ένα συρτάκι που τους ενθουσίασε όλους! Πολύς ενθουσιασμός και κέφι στο φινάλε… και πολύ χειροκρότημα…. Την ίδια ώρα που όλα τα παιδιά του φροντιστηρίου μαζί,  τραγουδούσαμε στη σκηνή το «Άσπρα Καράβια»,  πολύχρωμα κομφετί γέμιζαν τη σκηνή και συγχρόνως πολλά άσπρα ιπτάμενα φαναράκια γέμιζαν τον ουρανό της πόλη μας…. Φαντασμαγορικό και πρωτότυπο μαζί! Και πόσα συγχαρητήρια από το κόσμο που άρχισε να αποχωρεί!

Απ΄ότι μας έλεγαν οι καθηγήτριες μας, μία τέτοια παράσταση, με την ισορροπία μεταξύ του διδακτικού και του ψυχαγωγικού ρόλου της, αποτελεί μέρος της διαπαιδαγώγησης μας στη ξένη γλώσσα. Και πράγματι, όλες οι καθηγήτριες μας με σκληρή δουλειά, προετοίμασαν μία εξαιρετικά επιτυχημένη γιορτή, η οποία βασίστηκε στη συλλογικότητα και στη δημιουργική πρωτοτυπία. Και τις ευχαριστούμε πολύ όλοι γιαυτό.

Όταν μετά από χρόνια θα ξαναδιαβάζω αυτό το κείμενο, ξέρω πως θα πλημμυρίζω με γλυκές αναμνήσεις, αλλά και αυτό που επίσης είναι σίγουρο, είναι ότι θα είναι μέρος των καλύτερων αναμνήσεων των παιδικών μου χρόνων….

 

Ένας μαθητής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΝΤΗ