Η εκδρομή μας στο Νάυπλιο

Αποκριάτικο Ξεφάντωμα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Γεροντή
13/03/2019
Καλοκαιρινή Γιορτή 2019
09/06/2019

Με πολλούς μαθητές και μαθήτριες αλλά και αρκετούς γονείς, πραγματοποιήθηκε η ανοιξιάτικη ημερήσια εκδρομή του Κέντρου μας, τη Κυριακή 7.4.19, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να περάσουν μαζί μας, μία μοναδική μέρα ξενοιασιάς.

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί ευδιάθετοι από το φροντιστήριο μας, με προορισμό το πανέμορφο Ναύπλιο! Φθάνοντας, θαυμάσαμε από μακριά το εντυπωσιακό Παλαμήδι, το οποίο στη συνέχεια επισκεφθήκαμε. Η βόλτα που ακολούθησε στο γραφικό Ναύπλιο και ο χαλαρός καφές με θέα το υπέροχο Μπούρτζι, ήταν από τις ωραιότερες στιγμές της εκδρομής μας. Εκεί βγάλαμε άπειρες φωτογραφίες, καθώς ένα μέρος της Νεώτερης Ελληνικής ιστορίας περνούσε σαν εικόνα από μπροστά μας.

Επόμενη στάση της όμορφης εκδρομής μας, αποτέλεσε το Κεφαλάρι Άργους, όπου φθάσαμε μέσω Νέας Κίου και Μύλων. Κατάφυτο τοπίο, θαυμάσια φύση και μοναδική η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής! Ένα πανέμορφο μέρος που ελάχιστοι γνώριζαν, αν και είχαν επισκεφθεί την περιοχή αρκετές φορές….

Η μοναδικότητα αυτής της εκκλησίας μας εντυπωσίασε όλους τόσο πολύ! Μέρος της εκκλησίας βρίσκεται μέσα σε πανύψηλες σπηλιές του βουνού Χάον, μία μάλιστα εξ΄αυτών ύψους 110 μέτρων, όπου εκεί μπορούμε να ανάψουμε ένα κερί και να προσκυνήσουμε εικόνες…

Μετά το φαγητό ακολούθησε η επίσκεψη μας στο λαογραφικό μουσείο του Κεφαλαρίου, όπου επισκεφθήκαμε όλους τους χώρους του , αλλά και το μουσειο νερού. Πάρα πολύ ενδιαφέρον, μας γοήτευσε! Και έτσι μετά από μία τόσο όμορφη και γεμάτη μέρα, ξεκίνησε ο δρόμος της επιστροφής, με τα παιδιά να την έχουν χαρεί πολύ.

Όμως η απόδραση μας από τη καθημερινότητα με τα όμορφα βιώματα και τις ωραίες αναμνήσεις, μας έκανε να σκεφτόμαστε ήδη τη διοργάνωση της επόμενης……και που ξέρετε ? ίσως και να κρύβει πολύ μεγαλύτερες εκπλήξεις!!

Comments are closed.